condimente






condimentele din bucătărie


Am observat că mulţi prieteni  folosesc condimentele mai mult în virtutea obişnuinţei, sau că aşa au auzit, si aproape nici unul nu ştia de fapt care este rolul condimentelor în mâncare.
Ei bine, să ştii că fiecare condiment folosit trebuie să se combine perfect cu restul ingredientelor atât ca parfum, dar si ca gust.  Dar nu numai acest lucru este bine de ştiut; fiecare condiment, testat de-a lungul anilor de generaţii întregi, s-au observat  unele proprietăţi curative cu  rol de medicament sau remediu naturist, în principal de a ajuta digestia care, datorită mâncărurilor grele pe care unii le fac, obosesc ficatul, fierea, stomacul. Deci, fiecare condiment are şi  rol ajutător pentru digestie.
Nu am să-ţi povestesc aici despre efectele curative ale condimentelor, doar, poate, în treacăt, dar este bine ca să ai câteva noţiuni generale despre condimentele care ne încununează bucătăria cu unicitatea lor şi despre care ştim foarte puţin.


glutamat de sodiu E621 

tarhonul_prietenul meu din bucatarie si farmacie